Tulipas tuossa mieleen että perustaisin blogin. Varsinaisesti syy blogiin on tuleva kesä joka on minulle poikkeuksellinen.

 

Olen ollut työelämässä yli 30 vuotta ja nyt tuli semmoinen komennus, että ajattelin pitää siitä blogia lähinnä itseni takia. Näen sitten suurinpiirtein missä olen ollut ja mitä on tapahtunut. Syksyllä sitten tuumailen onko tämä projekti ollut mielekäs vai yritänkö kenties etsiä uusia haasteita.

 

Kesäkuussa alkava työrupeama vie käytännössä koko kesän ja lomailu jäänee parin viikon jaksoon elokuun lopulla. Aiemminkin olen vastaavaan projektiin osallistunut mutta silloin on ollut eri kohteiden välillä ns. välipäiviä kun aloitukset olivat kahden viikon jaksoissa jolloin on pystynyt hoitamaan muitakin “normaalielämään” liittyviä asioita.

aurinko_kustaviss%C3%A4DSC_2717.jpg

 

Viime viikolla sain talon auton huollatettua, lähinnä perushuolto ja lisäksi ilmastoinnin korjaus sekä vetonivelen vaihto. Vanha nivel pitikin jo aika rapinaa. Viime kesä meni ilman ilmastointia kun sitä ei kuulemma kannattanut korjata. Tänään tuli vaihdatettua kesärenkaat alle. Oman auton huolto on ensi viikolla ja ennen kesäkuuta pitäisi hakea konttorilta leima siihen niin avopuoliso pääsee ajelemaan omia ajojaan.

 

Peruskuvio on se että työnantajaltani on tilattu kokonaispaketti (eli avaimet käteen - toimitus). Homma käsittää 15 kohdetta ympäri Suomen joista jokainen kohde on kestoltaan noin 1,5 viikkoa. Työhön kuuluu sisä- ja ulkotyöskentelyä, vanhan purkamista, uuden asennusta, käyttöönottoa sekä käyttäjien koulutusta.

 

Tämän kesän projekti alkaa siis kesäkuun alussa ja kestää lokakuun loppuun. Kotipaikka on Hämeessä Riihimäeltä 30 km pohjoiseen. Kun projekti alkaa niin minusta tulee "poissa silmistä - poissa mielestä"- mies. Viime kesän aikataulullisesti väljemmällä reissulla ei työpaikalta muistaakseni kukaan soitellut.

 

Tavaraa pitää sitten ennen H-hetkeä hommata mukaan. Projektista perinteisesti puuttuu aina kaikkea pikkunikaletta, tilaaja hoitaa suurimmat osakokonaisuudet. EA-kurssi pitää suorittaa ja muutamien kohteiden perehdytykset. Osa verkkokoulutuksista on jo suoritettu.

 

Onhan tässä hommassa sekä hyviä että huonoja puolia - majoitukset on saanut ihan itse etsiä ja järjestellä sekä osan jo maksaakin. Työnantaja maksaa kuittia vastaan sitten kyllä majoituksen. Hyviä puolia projektissa on se, että saavuttaa jonkinlaisen koskemattomuuden eikä tarvitse kaikenlaisia pikkukeikkoja käydä tekemässä. Avopuoliso ymmärtää, että silloin on mentävä kun tilanne vaatii. Meillä molemmilla on samanlainen ajatusmaailma eli olemme palveluhenkisiä.

 

Varsinainen syy miksi tähän projektiin jouduin on hiukan hämärän peitossa. Toisaalta tilaaja halusi minut tätä projektia tekemään. Olisihan siellä kyllä ollut nuorempiakin heppuja tähän hommaan. Ymmärrän kyllä että kun ei ole pieniä lapsia niin silloin on helpompaa irrottautua. Työpaikallani muut tekevät normaalia kahdeksan tunnin päivää satunnaisia parin vuorokauden vieraspaikkakuntakeikkoja lukuunottamatta.

 

Toomas_Formi on valikoitunut bloginimekseni lähinnä kehnon sanaleikin tuloksena. Syksyllä näkee menikö homma hyvin vai “oliko siinä minulle liikaa”.

Aiemmin en ole blogia käsitellyt ja homma saattaa muokkautua paljonkin matkan varrella mutta se selviää syksymmällä.

Luvassa on siis satunnaisia päivityksiä sekä tylsää tarinaa...