17.07

Kolmen tunnin torkkujen jälkeen klo 06:00 ylös ja aamupalan jälkeen kohti uutta työmaata. Pari päivää pitää ajella vähän pitemmässä matkassa kun majoituksen ja työmaan väli on 120 km. Homma helpottaa keskiviikon jälkeen kun uusi majapaikka on Nurmeksessa. Työt kestivät vaan klo 18:00 saakka kun edellisen yön ajelut vaativat veronsa. Tuli mitta täyteen ja ei vaan yksinkertaisesti huvittanut/jaksanut. Tavaraakin uupui ja selviteltiin milloin saadaan tarvikkeita Espoosta. Keskiviikoksi lupailtiin jakelua Kuopion kautta.

18.07

Työntekoa kokopäiväisesti. Aamulla lähdin vasta klo 08:00 liikkeelle ja tulin takaisin klo 20:30. Onnistunut päivä hyvin nukutun yön jälkeen.

19.07

05:30 liikkeelle kun ei jaksanut enää nukkua. Saatiin tavaraa Espoosta. Aikatauluttamista ja rivakkaa työntekoa. Apinabaariin Apsille Juukaan syömään ja Ahvenisen uimarannan kautta pienen uintilenkin jälkeen pois. Kolea keli mutta ei ketään muuta uimassa. Viimeinen ilta Haapalahdessa ennen Nurmekseen siirtymistä. Mukava retrohenkinen majapaikka erittäin hyvällä sängyllä varustettuna. Tykkäsin paikasta - vapaa ja hiljainen. Jossain välissä virittelin radioaseman kun sain luvan laittaa antennin ulos.

Asema_haapalahti_20170708_080249.jpg

Parikymmentä yhteyttä joista pisin Yhdysvaltojen länsirannikolle Los Angelesiin. Suurin osa Eurooppaan.

Eteläsuomen hälinään verrattuna Pohjois-Karjala on aivan erilainen. Hiljaisuutta. Pöllö odotteli jotakin bussipysäkillä  aamulla ajaessani työmaalle. Aurinko oli noussut ja ketään ei tullut ensimmäisen 20 kilometrin matkalla vastaan. Lämpömittari näytti +5 astetta ja järvien päällä leijui usva, Heinäkuu. Aavemaista, Rauhoittavaa. Aika upeeta vaihteeksi. Ottaen huomioon matkan luonteen eli työmatkailun.

Usvaa_Kaltimo_20170719_054150.jpg

Ihmiset ystävällisiä ja kaikki vaan hoituu. Niin se vaan menee....

Iltasella suuntasin sitten kohti uutta majapaikkaa Nurmeksen Bomballe.

20.07

Asennushommia, merkintää ja dokumentointia, aika peruspäivä 06:30-17:00. Pitkästä aikaa oli mukavaa mennä aamupalalle katettuun pöytään eli hotelliaamiaiselle. Kämppä oli hienoinen järkytys Bomban Karjalaiskylässä. Alueen laitamilla tai nurkassa ja kun olin tottunut Haapalahden majoitukseen oli tämä paikka melko ahdistava. Pieni ja pimeä ja ummehtunut. Tutkiskelin asiaa ja ilmanvaihto oli ilmeisesti jäänyt tekemättä tähän asuntoon. No sehän tietää sitä että kohta kaikki tavarat haisee "mökille".

Joka paikassa on siis omat hyvät puolensa.....

21.07

Työmaan siivousta ja tarkastelua sekä asennushommia vielä ennen viikonloppua. Jäin viikonlopuksi asumaan Bomballe kun joskus annettiin ymmärtää työnantajan suunnalta että ei tarvitse sitten jokoa viikonloppu kotona käydä - mieli olisi kyllä tehnyt lähteä klo 17:00 jälkeen ajelemaan mutta ymmärrettävää on sekin että 16 tuntia ja 900 km syö projektin katteesta ison osan. Tyydyin kohtalooni vaikkakin se suoraan sanottuna hieman kismitti.

22.07

Lähdin aamusella Lieksaan Pankakoskelle heti kun olin Muumit katsonut telkkarista. Poikkesin tulevalle työmaalleni ja siellä menikin sitten klo 16:00 saakka. Samalla poikkesin Ruunan matkailukeskuksella ja se olikin paikka josta olin kuullut ja komeat puitteet siellä olikin jos tykkää sen tyylisestä matkailusta. Otin kuvia koskenlaskijoista ja vähän videopätkää. Vaikuttava paikka kaiken kaikkiaan. Olin aina kuvitellut että Ruunaa sijaitsee jossain Kuusamon korkeudella mutta tuossahan se oli ihan nurkilla nyt kun olen täälläpäin.

pieniDSC_1252.jpg

23.07

Tyttären luokse Joensuun Kontiolahdelle josta lähdimme sateiseen Joensuuhun ja minulle oli luvassa kiertoajelu ja sen perusteella Joensuu hahmottui aika mukavasti. Kävime Taitokorttelissa, se oli sympaattinen paikka. Ja poikkesimme Joensuun ev.lut kirkossa. Valoisa ja tyylikäs oman aikansa luomus 1900-luvun alusta. Sitten kävimme vielä syömässä kun viikolla ruoka on ollut vähän sitä sun tätä. Mukava päivä.

24.07

Loppusäätöjä ja merkkailua ja muuta asiaan liittyvää. Lisäksi tiskasin ja lakaisin. Torstaina seuraavan kerran tälle työmaalle. Onneksi matkaa on vain 40 km yhteen suuntaan.

Nämä on silleen erikoisia (vai nykyisin normaaleja) hommia että kaikkien aliurakoitsijoiden hommat pisteytetään tilaajan puolelta ja projektin lopussa lasketaan pisteet ja siitä seuraa sitten tulevaisuudessa jotakin.

Laaditaan siis mittari laaduntarkkailuun. Minulle ei kuulu loppusiivoaminen mutta koska joudun menemään vähän eri aikataulussa niin välillä joutuu varmistelemaan omaa selustaa. Kai suhtaudun hommaan liian vakavasti. Totta puhuen se on ollut aina minulla ongelmana.

Asiakas ensin - näin olen oppinut elämän saatossa. Toisaalta taakka - mutta oikeastaan ei. Luonnevika.

25.07

Uimaharjun testauspäivä. Kaikki omalta osaltani taas kunnossa. Muilla työryhmillä paikattavaa. Saatiin Helsingin palvelimelle yhteys ja softat ja konfiguroinnit laitteisiin ja kaikki sujui hienosti. 06:30 - 18:00 eli perussetti.  Ajelua tuli 200 km ja koko reissua ajatellen meni 7000 km raja rikki.

26.07

Valmiin järjestelmän käyttöönotto ja käytönopastus asiakkaan edustajille. Luovutettu asiakkaalle ilman puutteita omalta osaltani. Egyptinkorpi jäi mietityttämään matkalla. Suomessa on aika erikoisia paikannimiä.

egyptinkorpi.jpg

27.07

Bombalta Lieksan Särkivaaraan ja testaus sekä käyttöönotto vuorossa. Samat kuviot kuin Uimaharjussa toissapäivänä.

28.07

Valmiin järjestelmän käyttöönotto ja käytönopastus asiakkaan edustajille. Luovutettu asiakkaalle ilman puutteita omalta osaltani.

11:30 matkaan kohti Hämeenlinnaa rakkaan luokse viettämään viikonloppua. Perillä kotona klo 19:00.

Viikonloppu meni hyvässä seurassa. Lauantaina kävimme katsomassa

esityksen Suklaasydän. oli oikein viihdyttävä esitys ja täytyy sanoa että Otto Kanerva on kyllä saanut uutta puhtia toimintaan ja on mainio esiintyjä. Aiemmin en hänestä niin pitäänyt vaan ajattelin ko. henkilöä vaimonhakkaajana Kotikatu-sarjasta. Anna Hanski oli myös erittäin hyvä. Vuodet ovat hänenkin kohdallaan vierineet mutta ääni on säilynyt samanlaisena - vivahteikkaana. Kaiken kaikkiaan upeaa viihdettä jota katsomalla arki ja sen yksitoikkoiset kuviot maakunnissa unohtuivat.

Illemmalla sitten terassille ja tuttuja tapaamaan.

Sunnuntaina sitten siivousta Muumeja unohtamatta klo 08:30. Kaupassa käyntiä ja iltapäivallä metsään katsomaan olisiko sieniä tai muuta metsän antimia tarjolla. Mustikkaa löytyi jonkin verran. Kaupasta kävimme hakemassa grillattavaa ja ajattelimme viettää illan grillaillen.

Kotiin tullessamme huomasimme että toinen ottokissoistamme oli sairas. Puoli vuotta sitten hänellä oli haimatulehdus ja oireet vaikuttivat samanlaisilta. Kehän kiertäminen sekä aivan omituisiin paikkoihin piiloutuminen ja sähiseminen olivat tulleet takaisin. Soitto eläinlääkärille ja päivystykseen meno. Kissa vaikutti tosi kuumalta ja hengitys vaikeutui koko ajan ollen lääkärille päästessä nopeaa pinnallista läähätystä eikä kissa ollut oikein enää kartalla missä mennään.

Nopean tutkimuksen jälkeen ja edellisen toisella eläinlääkärillä käynnin jälkeen päädyimme siihen ratkaisuun että oli tullut aika lopettaa kissan kärsimykset. Piikille. Tuntui pahalta päättää kissan elämän jatkumisesta mutta edellisellä käynnillä löydöksenä oli jotakin jota eläinlääkäri ei osannut selittää, Vahva epäilys oli kasvain.

Kissalla oli ikää jo 17 vuotta joten tuntui turhalta pitkittää hyvää elämää. Ei se olisi tuonut enää mitään lisäarvoa. Tämä kissa oli toinen melle hoitoon tulleista kissaveljeksistä. Kissojen tuli vuosi takaperin tulla pariksi viikoksi hoitoon mutta se sitten venähti jo yli vuodeksi. Niinpä sitten päädyimme viimeiseen piikkiin. Olihan se kova paikka. Valkotassu alias Vompo siirtyi autuaammille viheriöille. Diabeetikon elämä päättyi eläinlääkärin hoitopöydälle.Meillä se oli hoidossa vuoden päivät mutta kyllä se oli jo perheenjäsen.

Screenshot%20from%2020170502_185148.mp4.

Kotiin tultua ei sitten uni tullut silmille joten 00:30 päätin lähteä matkaan kohti uutta työmaata. 510 km tuntui hieman pitkältä matkalta ja olin perillä Lieksassa noin klo 7 aamulla ja sitten työt jatkuivat klo 18:00 saakka ja hotellimajoitus vaihtui Lieksaan. Vaatteet haisivat vieläkin Bomballe mutta kai se vähitellen poistuu.