Ensimmäinen työmaa käynnistyi viime viikon torstaina. Tuo 30FL viittaa tähän työmaahan.

Ahvenkoski_sillat_DSC_0911.jpg

08.06

Aamusella irtauduin kotoa liikkeelle ja vähän yli parin tunnin taivallus autolla työmaalle. Samalla tuli käytyä seuraavalla työmaallakin kun perehdytys oli järkevintä suorittaa samalla kertaa molemmissa paikoissa.

Illalla hotellille tullessa alkoi auton kojelaudassa vilkkumaan STOP-valo ja summeri alkoi huutelemaan ajoittain. Ajoneuvo on kyllä juuri huollatettu merkkiliikkeessä mutta olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että parhaat ranskalaiset saa edelleenkin grilliltä. Täytyy huomenissa tutkiskella löytyykö vika moiseen käytökseen ennenkuin lähtee ajelemaan viikonlopuksi kotiin.

09.06
Aamusella tuli sitten tutkittua mistä auton käytös johtui ja sateessa tuli paikallistettua mahdollinen syy. Jarrunestettä oli säiliössä melkein minimiarvo. Siispä etsimään aamukuuden jälkeen paikkaa mistä nestettä saa lisää. Paikka löytyi ja jarrunesteen lisäyksen jälkeen kojelaudan discovalot rauhoittuivat.

Juuri ennen reissua huollatin auton ja sanoin että tarkistakaa auto kuntoon kun on tulossa vähän pidempi reissu. No melkein siinä hämäläinen huoltoliike onnistui. Toinen työryhmä työmaalla oli vähän jäljessä joten en pystynyt jatkamaan kovin pitkään. Lähdin ajelemaan jo kahden aikaan iltapäivällä kotiinpäin ja olinkin jo ennen viittä kotosalla.

12.06
Aamusella olikin stten startti kotoa jo klo 04:30 että ehtii työmaalle seitsemäksi. Keli oli aurinkoinen ja ruuhkaa ei ollut missään vaiheessa joten aika omassa rauhassa pääsi ajelemaan. Kahdeksan korvilla alkoi sitten satelemaan ja säätietojen mukaan tiputtelee vettä koko päivä. Sisätiloissa hommat sujuivat normivauhdilla ja sitten piti siirtyä ulkohommiin.

Piti taas vähän hoputella toista työryhmää että tekisivät oman hommansa siihen kuntoon että pääsee
jatkamaan. Tänään taitaa nukkumatti tulla taas aikaisin käymään kunhan jossain välissä pääsee hotelliin kirjautumaan ja saa huoneen tälle viikolle. Juomavettä työmaalla ei ole joten pitää taas hommata kaupasta juomavesipönttö. Toisaalta eipä täällä ole vessaakaan joten tarpeen tullessa pitää poiketa muutaman kilometrin päässä huoltoasemalla.

Ja niinhän siinä kävi että vaatteet ovat melkoisen kosteita kun iltapäivällä tuli sateessa ulkoiltua. Hotellille päädyin klo 18:00 ja sitten oli vuorossa kuuma suihku ja vaatteiden kuivattelu. Sainkin huoneen eri kerroksesta ja eri puolelta taloa ja jotenkin tuntuu meluisammalta kun tällä puolen on liikennettä enemmän. En taida puoli yhdeksän uutisia nähdä. Sen verran päivä painaa päätä tyynyyn.

13.06

Vettä satoi puolen päivän jälkeen ja muitakin vastoinkäymisiä oli koska projekti on vasta alkuvaiheessa, pientä alkukankeutta niinkuin nudistileirillä. Tulipa todettua että ei mahdu liian suuri kaapeli liian pieni reikään kun kaapeli oli vääräntyyppistä. Joku oli tilannut jotain muuta kuin mitä oli papereissa. Parista millistä oli kaikki kiinni ja huomenna jatketaan uusin kujein kun käyn aamulla hakemassa uusia tarvikkeita. Vaatteet oli aivan märät kun tulin hotellihuoneeseen. Suihkussa kävin ja televisiota katsoin ja kävin hetikohta nukkumaan. Seikka minkä huomasin oli se että kun minulla oli kuivakahvia mukana ja siitä sitten tein "kylmätkahvit" pulloveteen niin se piristi kummasti. Ilmeisesti kahviriippuvuuteni on jonkinlainen koska olo parani heti. Tänään saimme tiedon että perjantaina ei ole töitä vaan torstaina luovutetaan kyseinen kohde. Ensi viikolla on kuitenkin juhannusaatto perjantaina joten siirrymme seuraavaan kohteeseen tämän viikon perjantaina ettei tule aikataulun kanssa liian tiukkaa.

14.06

Aamulla ennen kuutta ylös ja aamupalalle klo 06:00. Sovittiin aamupalaa syödessä päivän kuvioista ja minä lähdin aamupalan jälkeen hakemaan tavaraa tukkurilta. Suurimman osan sain tarvikkeet vaikka osa tavaraa oli eioota. Tänään on tulossa kaunis päivä ja aurinkoa on luvassa mikä on kyllä hyvä asia sillä kaksi päivää onkin jo sateessa oltu. Tänään tuli tilaaja edustaja paikalle ja alkoi testaus ja koestus. Hommat menivät omalta osaltani hienosti ja pääsin jo kuuden nurkilla hotellille. Omasta mielestäni nappisuoritus jonka sitten palkitsin lasillisella punaviiniä hotellissa. Huomenna sitten selvitellään yhteydet Helsinkiin ja suoritetaan käyttöönotto ja testataan kaikkiin kaukokäyttöjärjestelmiin toimivuus sekä luovutetaan kohde pois. Käytönopastuksen pidän huomenna ja sitten vihelletään kohde niin sanotusti maaliin.

15.06
Perinteiset aamukuviot ja tavaran noutoa tukkurilta. Homman piti mennä niin että Helsinki konfiguroi
järjestelmän ja sitten testataan ja opastetaan sekä tehdään pöytäkirjat kuntoon. Yhteyttä Helsinkiin ei
kuitenkaan saatu ja Parin pienen kirjainvirheen takia. E ja V kuukostavat samalta puhelimessa ja tämä oli
suurin syy sille että yhteyden avaus oli suoritettu aivan eri paikkaan. Sitten tarkennettujen tietojen
perusteella operaattori pyrki mahdollisimman pikaisesti avaanmaan meille yhteyden. Vuorossa oli sitten
odottelua mikä oli hieman turhauttavaa, päivälle oli taas luvassa pituutta ja heräsi epäilys tapahtuuko
yhteyden rakentaminen tänään.

No yhteys onnistui ja saatiin kaikki hommat hoidettua kuntoon ja testaukset tehtyä.
Tekniikan puolesta kaikki kunnossa. Kohteen luovutus tilaajalle onnistui osaltani hienosti,
olin ainoa työryhmä jolle ei tullut huomautusta ja puutelistaa. Käytönopastus ja sitten nukkumaan hotellille
klo 17 aikoihin. Poikkesin yhden tutun harrastekaverin luona turisemassa ja vaihtamassa kuulumisia
ja tulin takaisin hotellille klo 21 korvilla.