27.06

Aamulla aamupalan jälkeen klo 06:30 liikkeelle kohti Simpelettä eli Rautjärven kuntaan. Tarkoitus oli aloittaa työt heti perehdytyksen jälkeen mutta kävikin niin että perehdyttäjä oli lähtenyt hakemaan Joensuusta tarvikkeita projektia varten ja perehdytys siirtyi seuraavaan päivään. Puolilta päivin syömään ja sitten katselemaan paikallisia nähtävyyksiä. Torsansalossa oleva Pirunkirkko oli aika vaikuttava.

pirunkirkko_sisa_800_600_pieni.jpgpirunkirkko_ulko_800_600_pieni.jpg

Laikon talvisodan aikaisella muistomerkillä tuli poikettua.

laikon_laatta-1-1.jpg

ja Hiitolanjoella Kangaskosken vanhalla voimalaitoksella.

kangaskoski_DSC_0997.jpg

Rajavyöhykkeellä liikkuessa kannattaa pitää mielessä että rajavyöhykkeelle ei saa mennä ilman lupaa. Vaikka epähuomiossakaan. Rajavartiolaitos otti sittemmin yhteyttä ja asian selvittely vei oman aikansa. Nyt on asia minullekin selvä kun sitä monelta kantilta tutkiskeltiin viranomaisten kanssa. Liikkuminen ja haahuilu rajan pinnassa on lisääntynyt ja seurausmenettelyitä on kovennettu.

Illalla sitten tuli tehtyä valmistelevia töitä jotka pystyi tekemään ilman kohteessa olemista.

28.06

Perehdytyksen jälkeen alkoikin sitten vanhojen laitteiden purku ja purettujen laitteiden kiinnitysreikien paikkaaminen sekä uusien kaapelireittien tekeminen. Uutta kaapelointiakin pääsi tekemään. Yllätyksenä tuli se, että uudet laitteet eivät mahtuneet niille varattuun tilaan ja niille jouduttiin etsimään uusi asennuspaikka eri puolelta rakennusta. Ryömintää ja konttausta lattian alla oli tiedossa ja illalla kävinkin sitten uimarannalla huuhtomassa suurimmat hiet pois.

29.06

Laitteiden asennusta ja loppukaapelointia. Illalla tuli yllätyksenä se, että oma tietokoneeni oli kaputt. HP:n kannettava ei käynnistynyt ja perusohdelma eli prosessorin jäähdytysongelma oli pääsyyllinen. Purkasin ja kasasin koneen pariin otteeseen ja uusin piitahnat jäähdytysyksikköön ja kone alkoikin toimimaan melko mukavasti. Jotain vikaa vielä jäi mutta täytyy tutkia sitä paremmalla ajalla. Taasen tuli poikettua uimassa Merosenrannassa. Sitten pystytin vielä harrastetoimintaa käyttöön eli HF-radioaseman lähinnä kuuntelulle. Jätin aseman päivystämään yöksi - kyseessä on sellainen lähetelaji että netistä pääsee katsomaan mitä asemia olen kuullut vaikkakin olin itse nukkumassa.

30.06

Aamulla aikaisin ennen kellonsoittoa. Tämä oli hyvä sillä unta oli siis tullut nautittua riittävästi viikon aikana. Työskentelyä aamupäivä - yhden maissa sitten syömään ja matkaamaan kotiinpäin.

02.07

Heinäkuukin vaihtui ja lähdin kotoa sunnuntaina ajelemaan klo 15:30 Rautjärven suuntaan ja olinkin majoituksessa jo kahdeksan korvilla illalla. Hiukan haukkapalaa ja nukkumaan.

03.07

Laitteiden asennusta koko päivän. Illalla olin sopinut tapaamisen serkkuni kanssa. Ajattelin poiketa koska viimeksi olimme olleet yhteydessä 10 vuotta takaperin. Löysin illemmalla paikan ja siellä olikin paikalla isäni sisko sekä kaksi serkkuani. Mukava oli rupatella ja vaihtaa kuulumisia. Kolmisen tuntia tuli turistua ja päivitettyä tietoja eri asioista sukuummekin liittyen. En tiedä mistä johtuu mutta kyllä olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että täällä päin Suomea on vaan lupsakkaa sakkia.

04.07

Asennushommia perinteisesti. Yritin saada potkittua meidän omaa myyntiä liikkeelle että saataisin yksi rästihomma tehtyä ja edellinen työmaa laskutukseen. Hämäläisyys on oikesti raskasta. Tuli semmoinen tunne että opetti virtahepoa käyttämään lasten pottaa. Ruokatauon jälkeen sitten suuntasin Kotkaan hakemaan erikoistarvikkeita kilpailijalta ja Kävin edellisellä työmaalla tekemässä muutokset jotka eivät varsinaisesti minulle kuuluneet mutta olivat osaamisen rajoissa. Hommassa paikan päällä meni 15 minuttia mutta silti tuli ajettua yli 400 km ja olinkin Rautjärvellä vasta 19:30. Suihkuun ja haukkapalaa ja nukkumaan.

05.07

Testaamista, dokumentointia ja punakynäkorjausten selvittelyä. Seinien kittaamista ja paikkamaalaamista ja työmaakohtaisten erityisvaatimusten läpikäymistä ja omaehtoista tarkastamista. Illalla virittelin parvekkeelle väliaikaisen antennin ja kuulostelin radioamatööriliikennettä tovin. Poikkesin myös Veijo Rönkkösen Patsaspustossa Parikkalassa ja olihan se aika erikoinen paikka. 256 Joogaajaa jokainen eri asennoissaan hämmensi.

patsasjooga_untitled_pregamma_1.21_drago

06.07

Vantaalta saapui koestaja aamulla ja päästiin testaamaan järjestelmää. Laitteiston päivitys ja konfigurointi suoritettiin Espoosta. Omalta osaltani koestus meni aivan odotetusti ja toinen porukka joutui parsimaan aika lailla omia tekemisiään. Viiden jälkeen pääsin majoitukseen ja suurin osa porukasta lähti kotiin viikonlopun viettoon. Huomenna on tarkastus ja luovutus sekä käytönopastus ja sitten lähden ajelemaan seuraava majapaikkaa kohti joka on Joensuun lähistöllä. Illalla pidin muutaman radioyhteyden aikani kuluksi tavaroiden pakkaamisen ohella. Viro, Saksa, Venäjä, Puola sekä Espanja päätyivät lopulta lokikirjaan ennen aseman purkamista.