04.10

Keminmaalla olikin iso asema jonka merkitys on suuri jakeluverkossa. Tämähän tiesi sitten lisää työtä. Illalla pääsin majoitukseen klo 18 korvilla. Majapaikka oli hostelli Etelärantakadulla ja komen näköinen arvokiinteistöhän tuo olikin.

villa_kemi_DSC_0395.jpg

Oikein mukavaa vaihtelua saada aamiaiskori huoneeseen ja siirtyä sen kanssa alakertaan aamupalalle. Henkilökunta mukavaa ja rentoa. Ulkomaan pitkäaikaisasukki viereisessä huoneistossa ei niinkään - elämme aivan eri rytmissä. Kaverilla todella kantava ääni jä yöllisiä puheluita ei oikein jaksaisi kuunnella. Asiasta huomautettu mutta ulkolaisillahan on tunnetusti erittäin lyhyt muisti. Miesmuisti on noin 3 vuotta suomalaisilla ja osalla ulkolaisista se on 3 tuntia. Tuttu juttu kotipuolesta.

05.10

Kiireinen päivä tulikin muutaman yllätyksen muodossa ja  päivälle tuli pituutta liki 14 tuntia.

06.10

Tänään oli meidän yrityksellä pikkujoulureissu Puolaan Gdanskiin ja paluu sunnuntaina. Ei tullut ehdittyä aikataulujen puitteissa mukaan ja matkaan. Toisaalta mukava nähdä tuleeko tästä projektista jokin tunnustus työnantajalta - epäilen vahvasti. Tuommoinen ajatus vaan yhtäkkiä pompsahti mieleen...

Normityöpäivä ja huomenna olisi taas tultava töihin kun työtä tuntui piisaavan. Muuten tulee kiire ennen seuraavaa perjantaita.

Poikkesin Haaparantaan kun se oli tuossa niin liki ja kävin ostamassa Ruotsin puolelta nuuskaa ja ruokaa.  Nuuskasta saa omat rahat kyllä etelämpänä pois, sinänsä menekkituote. Poikkesin vielä syömässä ennen paluuta Suomeen. Yllätyin kuinka helppoa oli rajan ylitys mennentullen.

Screenshot%20from%2020171007_165554.mp4.

07.10

Perustyöpäivä vaikkakin sattui lauantaille...

Sunnuntaille sitten uimahallissa käyntiä ja kävelyä ympäri keskustaa ja rantaa. Poikkesin kyllä Oluthuoneellakin.

syksy_tulee_20171008_135431.jpg

Syksy tulee merenrantakaupunkiinkin ja satamassa on tilaa. Kemi on puistokatujen kaupunki - se tuli huomattua käveleskellessä.

09.10

Sateinen päivä ja varsin peruskytkentää ja. Aamuisin on pimeää ja illalla kun lähtee pois usva hiipii pelloilla. Maisema vaikuttaa hämärän rajamailla hyvin levollliselta vaikka kosteus tuntuu kyllä hiipivän vaatetuksen alle.

toomas_DSC_0439.jpg

10.10

Peruspäivä omine kiireineen. Kaikenlaisten pikkujuttujen parsimista ja kuntoonlattamista. Samoin kuin seuraava päivä. Yhteydet Helsinkiin testattu ja todettu homman olevan kunnossa.

 

12.10

Siivoamista ja testaamista huomista luovutustarkastusta varten. Merkintöjen tarkastuksia ja papereiden täyttöä Huomista luovutustarkastusta silmälläpitäen.

13.10

Työmaan luovutus tilaajalle ilman puutteita. Kerrassaan nappisuoritus. Jäin Kemiin vielä yhdeksi yöksi ennen suuntaamista uuteen työmaahan joka on Kajaanin lähistöllä. Piti poiketa vieä jäänmurtaja Sampoa katsomassa.

Sampo_DSC_0402.jpg

 

14.10

Poikkesin Kemin sarjakuvakeskuksessa vielä ennen matkan jatkamista. Oli hieno paikka ja siellä kyllä sai hymyn huulille.

 

kamala_l_.jpg

Sitten noin 4,5 tuntia autoilua...