09.08

Kokkolassa alkoi sitten työmaa ja heti alussa saimme tiedon että tavarat tulevat myöhässä joten lopussa tulee hoppu.

Hotelli Nukkumatissa oli majoitus ja taas voi onnitella itseään siitä että sänky oli erittäin hyvä ja hotelli oli hiljainen. Hyvin nukuttu yö antaa kunnon eväät uuteen päivään.

Vanhan purkua ja muutenkin perinteinen työjärjestys.

10.08

Tavarat saapuivat sateiselle työmaalle ja sitten alkoikin uusien asentelu. Perinteinen 12 tunnin päivä niinkuin edellinenkin.

Ukonilma aiheutti pientä säätöä kun sähköt räpsivät. Kuitenkin olin myrskybongarina pettynyt päivän antiin sillä saralla.

11.08

Aamupäivä töitä ja iltapaivällä auton nokka kohti Tamperetta. Kävimme puolisoni kanssa Olympia-korttelissa katsomassa ja kuuntelemassa Dalindeon keikan. Ehkä parhaimpia keikkoja missä on tullut käytyä. Tunnelma oli erittäin interaktiivinen yhtyeen ja yleisön välillä.

Lauantaina  teimme hankintoja tulevaa kesälomamatkaa silmällä pitäen ja suuntasimme iltapäivällä kohti Hämeenlinnaa jossa poikkesimme Elomessuilla ja Linnacruising-tapahtuma sattui samalle viikonlopulle. Sunnuntaina takaisin Kokkolaan klo 16 maissa ja perillä klo 21.

Väkisinmakaamiseksi meni yö koska minulla on aina ollut ongelmana se että muutaman tunnin ajon jälkeen jalat ja kädet ei meinaa käydä nukkumaan.

Nyt kun länsirannikolle tuli itärajalta huomasi kuinka erilaisia ihmiset ovat täälläpäin. Pohjois-Karjalassa pääsee jutulle heti välittömästi. Täälläpäin pitää itse aloittaa puhuminen ja suhtautuminen on varauksellisempaa. Arvelisin että se johtuu osin kaksikielisyydestä kun vastapuolen pitää kuulostella ensin käytettävä kieli. Kohtelias tapa. Rantaruotsalaiset Helsingistä itään ovat ylpeämpiä ruotsinkielestään ja sieltä tulee töykeästi palautetta ja ruotsia tarjotaan heti kättelyssä.

Projektissa meni 10 000 km:n raja rikki Kruunupyyn kohdalla.

14.08

Aamulla levottoman yön jälkeen klo 06:30 työmaalle. Syksyn merkit ovat ilmestyneet kuvioihin: Aamukaste tuulilasissa ja ilmajohtojen päälle kerääntyvät linnut samoin kuin lintujen lentely parvissa. Aamulämpötiloissa ei ole havaittavia muutoksia kun ne ovat koko kesän olleet melko alhaisia. Mittari näytti tänäkin aamuna 11 astetta plussaa.

15.08

Aamulla 06:00 ylös ja hotellin aamiaiselle. Päivä päättyikin jo klo 16:00 ja kävin uimassa päivän päätteeksi. Komea uimaranta oli aivan tyhjillään ja ensimmäisen uintikerran jälkeen istuskelin rantahietikolla lämimässä tuulessa ja ajattelin että ehkäpä hienoin rantakeli oli tässä ja nyt tänä kesänä. Kuuma tuli rannalla ja ennen poislähtöä kävin vielä pulikoimassa. Laajalahti oli paikan nimi.

Laajalahti_20170815_161608.jpg

16.08

Siivouspäivä ennen huomista koestusta ja testaamista. Punakynäkorjauksien tekoa. ATK-yhteysongelmien selvittelyä Helsingin suuntaan - yhteys poikki josko tehtykään vielä. Onneksi tuli kokeiltua ettei huomenna iske paniikki.

17.08

Perinteinen testaus ja koestuspäivä joka sujui hienosti aivan odotuksien mukaan. klo 17:00 majoitukseen ja pakkaamaan tavaroita. Huomenna olisi kotiinlähtö.

18.08

Työmaan luovutuksen jälkeen sitten ajelemaan kotiinpäin ja viettämään kahden viikon kesälomaa. Loput kaksi viikkoa sitten vietän marraskuussa.