16.06

Aamupala heti perinteisesti 06:00 ja sitten uudelle työmaalle noin 40 km päähän. Tämä uusi työmaa olikin iältään melko vanha ja yllätyin siitä että työmaana se olikin melko mittava, asennettavaa on huomattavasti enemmän ja onneksi pääsimme päivää aiemmin työkohteeseen sillä suunnitelmissa ja aikatauluissa oli ensi perjantain juhannusaatto unohtunut kokonaan ja se oli merkitty normaali työpäiväksi. Päätin tehdä ulkohommat pois hyvän sään aikana sillä sateita oli seuraavalle viikolle luvassa. Lopettelin kello kahden korvilla ja ja kävin vieressä virtaavassa koskessa uimassa.

Kuvassa Pernoonkoski hitsauslasien kautta kuvattuna 30 sekunnin valotuksella. Värilämpötila korjattu myöhemmin.

pernoonkoski_hidas_korjattu_DSC_0970.jpg

Sitten suuntasin pienen mutkan kautta kotiin. Kävin tervehtimässä isääni ja suoritimme yhdessä hallitun
lipputangon kaadon. Lipputanko oli terästä ja vesi oli vuosien saatossa tehnyt tehtävänsä ja lipputankon juuriosa oli pullistunut talven pakkasissa.Sitten suuntasin kotiin ja olinkin jo yhdeksän korvilla kotona.

Tuleva viikonloppu olikin sinä mielessä erilainen että puoliso oli lähtenyt keskiviikkona Pohjanmaalle appiukon merkkipäiviä valmistelemaan ja palaisi vasta maanantaina. Jäi ne juhlat valitettavasti välistä.

 

Viikonloppu menikin pyykkiä pestessä ja taloyhtiön talkoissa molempina päivinä. Rakentelimme uuden grillikatoksen ja täydet työpäivät siitä tuli.

19.06

Aamulla lähdin kotoa klo 03:48. Peltipoliisikin räppäsi silmää ja kai sieltä taas postia tulee vaikka sisältö on vielä arvoitus. Työmaa oli saatava avattua 07:00 kun muut avaimen haltijat olivat tulevilla työmailla.
Toiset aamukahvit nautiskelin kuuden aikaan kun huoltoasema oli matkan varrella jo auki. Työt sujuivat
mainiosti vanhoja laitteita ja kaapelointeja purkaessa .Iltapäivällä iski väsymys kun jouduin ajelemaan
edelliselle työmaalle portteja aukaisemaan muille työryhmille jotka olivat puutelistaan merkittyjä puutteita korjailemassa.

paatyomaa_DSC_0964.jpg

Paluu takaisin meni jo paremmin parin kahvikupillisen jälkeen. llalla kävin taas koskessa pikaisesti uimassa ennen hotellille menoa. Kahdeksan jälkeen olinkin hotellilla ja suihkun jälkeen sänkyyn kömpiessä viimeinen muistikuva oli 20:45.

20.06

Tavaran hankintaa tukkurilta ja tupahommiin kohteessa. Kaapelointien uusinta ja kenttälaitteiden kytkemistä. Sadepäivä oli sopiva sisähommille ja niitä kyllä piisasi. Kohteessa haisi lievästi homeelle ja tuuletusta tehtiin ovet auki.  Vanhojen rakennusten ongelma kun niitä ei säännöllisesti huolleta.

Sain suurimman osan kaapeloinneista tehtyä ja mittauspöytäkirjaan vaadittavat mittaukset tehtyä. Tikastyöskentely tuntui nilkoissa kun sitä koko päivän harrasti.Hotellille klo 21:00. Suihkuun ja nukkumatti tuli samantien.

21.06

Aamusella liikkeelle ja kohteeseen. Kytkentätöitä ja osoitepäätteiden asennusta. Puhelu tilaajalta jossa ilmoitettiin että ensi tiistaina ei ole kohteen luovutusta vaan se on aikaistettu maanantaille kaikkien muiden kiireiden jatkoksi. Pitänee veyttää päivää. Ilmoitin tilaajalle että vauhti on sitä luokkaa että jos koko kesä jatketaan samalla vauhdilla on ennen heinäkuun loppua takki tyhjänä. Tämä kyseinen kohde oli kuulemma suurimmasta ja hankalimmasta päästä. Tämä tieto oli toisaalta helpotus ja lupaus siitä että ei tarvitse olla töissä tai nukkumassa ilman muita vaihtoehtoja. Muutaman tunnin vapaa-aikakin olisi tervetullut. Alkaa olemaan ikää sen verran ettei jaksa koko aika humistaa täysillä.


22.06

Aamupalan jälkeen kirjautuminen hotellilta ulos ja työmaalle. Tutkin oliko laitteen toimineet ongelmitta yön yli ja eipä tuolla mitään vikoja ollut ilmaantunut. Toinen työryhmä sai pikarahtina oman paketin kun eilen tuli ongelmia.

Viimeisiä testauksia vielä kun saivat omat laitteensa pelaamaan. Tässä on sellainen kuvio että minun piti päästä omilla asennuksillani ohjaamaan heidän asentamiaan laitteita. Odotellessa siivosin työmaan koska sekin kuuluu työnkuvaan. Harja heilumaan ja siivousrätti kouraan. Maanantai on virallinen testauspäivä ja työmaan luovutus.

Lähdin hyvillä mielin ajelemaan kotiin kun sain homman pakettiin vaikka pitkiä päiviä tulikin tehtyä. Juhannusaatto odottelee. Peruimme perinteisein Juhannuksen vieton tuttavien kanssa kun tuota työtä ja ajelua on riittänyt. Olisi pitänyt lähteä kotoa 2,5 tunnin ajomatkan päähän Jussin viettoon. Kokeilimme keskikesän juhlan viettoa kotosalla.

26.06

Juhannus tuli ja meni. Edellisen viikon touhuaminen pitkinen päivineen kostautui nukkumattihommiksi Juhanusaattona. Vietimme kahdestaan puolisoni kanssa ns. kotijuhannuksen kaupungissa ja se oli toisaalta aika mukavaa. Kaupunki rauhoittui Juhannukseksi. Aamulla klo 05:00 liikkeelle ja yhden pysähdyksen taktiikalla työmaalle. Testaukset sujuivat itselläni ongelmitta ja pöytäkirjat tuli luovutettua sekä opastukset annettua. Illaksi sitten hotellille odottamaan seuraavaa päivää ja uutta työmaata. Seuraava työmaa onkin vähän yli kahdensadan kilometrin päässä joten aamupalan ja hotellin luovutuksen jälkeen sitten ajelemaan sinne suunnalle. Rannikolta suuntasin kohti Imatran takaisia seutuja.